BEHANDELINGEN

Waar ik je mee kan helpen

 

Waar kan ik je mee helpen?

NU∙NNU Behandelingen

Psychologisch Consult

Een psychologisch consult bij NU∙NNU is altijd lichaamsgeoriënteerd, ook wel holistisch genoemd. Dat wil zeggen dat gedachtegangen gelinkt worden aan fysieke sensaties zoals bijvoorbeeld druk op de borst, gespannen spieren en ademhaling. 

Het lichaam “spreekt” via houding, spanning of ontspanning, beweging, gebaren,
gezichtsuitdrukkingen, activatie en onrust, hartslag, ademhaling en lichamelijke
klachten. Door de non-verbale boodschap van deze lichamelijke aspecten te vertalen
naar woorden, kan de cliënt steeds meer inzicht krijgen in zijn/haar gedrag en hoe dit
bijdraagt aan de problemen in zijn/haar leven. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden om
oude patronen te doorbreken en meer in de realiteit van het nu te leven.
Het lichaam vormt ook de bedding waarin men de gevoelens en emoties kan leren
dragen. Door het lichaam op deze manier te benaderen, ontwikkelt de cliënt meer
draagkracht voor oncomfortabele of overweldigende gevoelens en herinneringen.

Naast verschillende gesprekstechnieken wordt daarom ook gebruik gemaakt van lichaamsgebaseerde interventies van o.a. Mindfulness, NARM & ACT.

Biodynamisch Massage

Bij deze vorm van massage ligt de nadruk met name op het vergroten van lichaamsbewustzijn middels aanraking & massage. De patronen, die ons dagelijks leven kunnen belemmeren liggen opgeslagen in het lichaam. Ons hoofd kan deze patronen al vergeten zijn of onderdrukt hebben terwijl het lichaam deze patronen nog dagelijks weet en weergeeft in voelen, denken en doen. We herinneren ons verleden namelijk niet alleen in woorden, beelden en verhalen, maar ook via de taal van het lichaam.

 

 

Aanvullende behandelingen

Aanvullende behandelingen worden gegeven door de samenwerkingspartners.

Shiatsu Behandeling

Deze vorm van therapie is met name gericht op het lichaam. Shiatsu is een van oorsprong Japanse lichaamsbehandeling waarbij met de vingers en handen druk wordt toegepast op specifieke punten op het menselijk lichaam. De punten hebben elk hun eigen werking op het lichaam. Het doel is om het hele lichaam te stimuleren, dat wil zeggen de spieren, bloedvaten, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Je ervaart meer energie. Je komt meer in harmonie. 

Boks Training

De boks training bestaat meestal uit een aantal sessies waarin je wordt uitgedaagd om actief te bewegen. Afhangend van je hulpvraag, is een  bokssessie steunend bij het doorbreken van patronen, het versterken van je lichaam en daarmee het verhogen van je fysieke en geestelijke draag- en veerkracht en het ontwikkelen van nieuwe gezonde patronen.

Compassie Training

De compassie training bestaat uit 8 sessies van 2 uur en kun je volgen als je een mindfulness training hebt gevolgd, of als je op een andere manier ervaring hebt opgedaan met meditatie. De training is gericht op het ontwikkelen van vriendelijkheid, van compassie – naar anderen en naar onszelf.

Mindfulness Training

Tijdens deze mindfulness training leer je aan de hand van meditaties, eenvoudige yoga, theorie en huiswerkopdrachten op een andere manier in het leven staan. De training is gericht op het trainen van aandacht en het ontwikkelen van een mildere houding.

Nieuwsgierig?

Laten we samen zoeken naar een passende oplossing voor jouw problemen.

NU∙NNU is aangesloten bij: